julafton.

Julen - årets vörsta dag som vuxen, bästa som barn.
 
Kommer ihåg när man var liten, när man inte kunde somna på kvällarna flera dagar innan jul. och speciellt inte dagen innan.
tänkte på julafton flera veckor i förväg och önskade sig allt i br-tidningarna som kom hemskickade i brevlådan.
Jutomten var farlig, och honom ville man inte hälsa på. men den svarta sopsäcken va full med roliga paket till barnen. och alla släktingar kollade på när man öppnade dom.
 
Det gick några år och man va fortfarande ganska liten, fast ändå tillräckligt stor för att förstå att jultomten inte fanns, tillräckligt stor för att bli besviken när man får tusen grejer an inte vill ha ist för en sak an hade önskat sig.
tillräckligt stor för att se hur alla öppnade ölburk efter ölburk. julsnaps efter julsnaps.
tillräckligt stor för att se hur alla började bråka, om allt. tillräckligt stor för att gå och lägga sig själv på julafton när alla andra har fortsatt att dricka på våningen under.
 
Som vuxen består julen av veckors stress innan, hitta julklappar. leta efter något att handla till alla. alla måste ju ha nått.
Brist på pengar, eftersom man bara blir fler och fler varje år. 
springa på storarknaden dagen innan julafton.. samtidigt som alla andra eftersom man fick lön då, och lönen innan gick åt för räkningar och julklappar.
lägga ut flera tusen på mat som ändå hälten blir över.
julafton går ut på att böjra laga mat tidiggt på morgonen, och sen springa och plocka hela dagen.
 
Man kollar på dom små barnen, ser hur kul dom har.. hur löskigt det är att träffa tomten...hur roligt det är att få mamma julklappar. hur kul det är att äta massa godis och att få vara vaken länge.
Passa på nu innan du blir för stor.
 
Ska inte söäga att allt är dåligt, att umgås med familj och vänner är trevligt ibland det med.
vi köper inte kjulklappar till vuxna längre, men fick ändå det här av mamma och pappa, och sen en del av resan till Jamaica betald.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0